KUZU ETLİ BAMYA
- 1 yemek yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı gündöndü yağı
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 kg kuzu eti
- 2~3 domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 500 gr taze bamya
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Karabiber
- Tuz
Derin bir tencerede tereyağı ve gündöndü yağını ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Kuşbaşı biçiminde doğranmış kuzu etlerini ekleyip kavurun. Etler suyunu salıp çekinceye dek pişirin. Kabuklarını soyup rendelediğiniz domatesleri, 2 diş sarımsağı, salçaları ekleyip pişirmeye devam edin. Üzerini geçecek değin sıcak su ilave edin. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişmeye yakın temizlediğiniz bamyaları ve 1 yemek yemek kaşığı limon suyunu ekleyin. Tuzlu ve karabiber ile tatlandırın. Bamyalar piştikten daha sonra ateşi kapatın. Servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder