Morel mantarlı ve sebzeli gül börek
Malzemeler
- 4 soğan
- 200 g Morel mantarı
- 2 yemek yemek kaşığı zeytinyağı
- 6~7 dal taze soğan
- 1 kabak
- 1 havuç
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kekik
- Kırmızı pul biber
- 3 yufka
- Zeytinyağı
Üzeri için
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Yemeklik doğradığınız soğanı ve küp doğradığınız mantarları yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun. Mantar suyunu çekmeye başlayınca zeytinyağını ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Iri doğradığınız taze soğan, jülyen doğradığınız kabak ve havucu ilave edin. Tuzlu ve baharatlarla tatlandırıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp ılınmay bırakın. Yufkaları mutfak tezgahına yayınlama. Üzerlerine bir fırça ile zeytinyağı sürüp ortadan ikiye belirlenmiş. Uç kısımlarına iç harcından paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Ruloları kendi etrafında çevirerek gül böreği şekli verin. Bütün yufkalar için benzer işlemi tekrarlayın. Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu serperek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder