Beşamel soslu ıspanaklı börek
- 4 yufka
- 1 dere bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
İç harcı için
- 1 kg ıspanak
- 3 soğan
- 1 tatlı kaşığı tuzlu
- 1 su bardağı rendelenmiş keçi peyniri
- Karabiber
- 2 yumurta sarısı
Beşamel sos için
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 2 yemek yemek kaşığı un
- 1 nehir kaşığı tuz
- Karabiber
- İç harcı için doğradığınız ıspanak ve yemeklik doğradığınız soğanı bir süzgece alın. Tuzlu ekleyin ve suyu çıkana dek elinizle sıkarak süzün. Süzdüğünüz ıspanağa, rendelenmiş keçi peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Öbür bir kapta yumurta sarılarını çırpın ve ıspanaklı karışıma yavaş yavaş yedirin.
- Beşamel sos için, tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unu ek ederek kokusu çıkana kadar kavurun. Ilık sütü ekleyip kıvam alıncaya dek karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Ilınan beşamel sosa hazırladığınız ıspanaklı harcı ilave edin.
- Yufkayı tezgaha yayınlama ve 4 eşdeğer parçaya bölün. Zeytinyağı ve suyu bir kapta karıştırıp yufkaların üstüne bir fırça yardımıyla sürün. Yufkanın sivri olan ucunu tutup ortaya doğru büzdürün ve kenarlarını tekrar tekrar getirin.
- Ispanaklı harcı hazırladığınız yufkaların üzerine paylaştırın. Yufkaların kenarlarını ıspanağın üstüne kapatıp ters çevirerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder