- 1 dere bardağı süt
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım demet maydanoz
- 1 közlenmiş patlıcan
- 1 nehir bardağı doğal maden suyu
- 3 yufka
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- Süt, yumurta ve zeytinyağını geniş bir karıştırma kabında çırpın. İnce kıydığınız maydanoz, ince doğradığınız közlenmiş patlıcan ve maden suyunu ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın.
- Patlıcanlı karışıma yufkaları elinizle parçalayarak ilave edin. Harcı hafif yağladığınız bir fırın kabına aktarın. Üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Evvelden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin. Dilimleyip servis yapın.
sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur
Yorumlar
Yorum Gönder