Beşamel soslu ıspanaklı börek


  • 2 hazırlanmış yufkaYarım kg ıspanak1 soğan2 çorba kaşığı sıvıyağTuz
  • karabiberSos için: 2 su bardağı süt2 çorba kaşığı un15 gr margarin1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri1 yumurta

Soğanı soyup piyazlık doğrayın. Ispanakları temizleyip ayrıntılarıyla yıkayın ve süzün. Soğan ve karabiber ekleyip harmanlayın. Yufkaları düz bir zemine yayıp dörde bölün. Yufkaların üzerine bir fırça yardımıyla sıvıyağ sürün. Yufkaların içine ıspanaklı malzemeden ekleyip yayın. Geniş kadar dar ucuna içten geniş sigara böreği şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 

Sos için; bir tavada margarini eritip unu ekleyin. Pembeleşmeye başladığında sütü gitgide ek edip muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Tavayı ocaktan indirip sosu çırparak ılındırın. Yumurtayı ek edip çırpın.

 Sosu böreklerin üstüne eşit olarak yayınlama. Rendelenmiş kaşarpeyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sağlık Durumu olsun. sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bal kabaklı börek

Sebzeli piliç sarma

Hassa böreği