LOKUMLU KURABİYE


Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım akarsu bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek yemek kaşığı yoğurt
  • 150 g tereyağı

İçi için

  • Arzu ettiğiniz çeşitte lokum

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Un, kabartma tozu ve pudra şekerini derin bir yoğurma kasesine alıp karıştırın. Üzerine oda sıcaklığındaki yoğurt ve tereyağını ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini streç filmle kapatıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamuru dört parçaya ayırıp unlu tezgahta merdane yardımıyla açın. Hamurdan bıçakla 1.5-2 cm kalınlığında şeritler belirlenmiş. Lokumları iki parçaya bölüp hamur şeridinin ucuna koyup sarın. Lokumlu kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üstüne pudra şekeri serpip servis yapın.


sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bal kabaklı börek

Sebzeli piliç sarma

Hassa böreği