- 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- Su
- Mısır unu
- 1.5 su bardağı zeytinyağı
- 500 ml süt
- 400 g haşlanmış kuru fasulye
- Unu geniş yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Tuzu ilave edip harmanlayın. Suyu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru 15 eşdeğer bezeye ayırın. Bezelerin üzerlerini nemli bir bezle örtüp 45 dakika kadar dinlendirin.
- Her bir bezeyi hafif unlanmış tezgah üstüne alın. Bir merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın. sonra üzerlerine mısır unu serperek açabildiğiniz dek ince açın. Tüm bezeler bitene değin aynı işlemi tekrarlayın. Açtığınız hamurların birbirine yapışmaması için üzerlerine darı unu serpip defalarca dizin.
- Hamurları sac üstüne alarak teker teker her iki yüzünü de hafif pişirip kenara alın. Hamurların kuruyup kırılmaması için üzerlerine pak bir mutfak örtüsü kapatın. Bütün yufkalar bitene değin aynı işlemi tekrarlayın. (Eğer yufka pişirme sacı yahut, bir fırın tepsisini ocağın üstünde ısıtıp yufkaları üstünde pişirebilirsiniz)
- Yağlanmış yuvarlak fırın kabının tabanına bir kat hamur yerleştirin. Üstüne önce bir arz zeytinyağı, gerisinde her tarafına gelecek şekilde süt gezdirin. Üzerine haşlanmış kuru fasulye serpiştirin. İkinci hamuru fasulyelerin üstüne serin. Tüm hamurlar bitinceye dek benzer işlemi tekrarlayın.
- En üstteki hamuru da yağlayıp süt ile ıslattıktan daha sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya dek takriben 1 saat dek pişirin. Fırından çıkardıktan daha sonra üzerini mutfak havlusu ile kapatıp 15-20 dakika dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.
sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur
Yorumlar
Yorum Gönder