MUSKA BÖREK
Malzemeler
- 2 yufka
- 250 gr haşlanmış parça kuzu eti
- 3~4 yemek yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 domates
- 2 yemek yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- 1 soğan
- 1 sivri biber
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Kimyon
Kızartmak için
- Ayçiçeği yağı
Soğanın kabuğunu soyup piyazlık doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye dek kavurun. Haşlanmış et, küp doğranmış domates ve sivri biberi ekleyip birkaç dakika pişirin. Tuz, karabiber, kimyon, pul biber ile tatlandırın. Ocaktan alıp kıyılmış maydanozu ekleyin. Yufkaları rulo yapıp 10 cm aralıkla belirli. Her bir parçayı açın ve etli malzemeden yufkanın uç kısmına yerleştirin. Muska şeklinde sımsıkı sarıp kutup kısmını ıslatarak yapıştırın. Kavgalı yağda altın rengini alıncaya kadar kızartın. Pozitif yağını süzdürmek için kağıt havlu üzerine alın. Sıcak servis yapın.
sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur
Yorumlar
Yorum Gönder