Ciğerli ve soğanlı börek


Hamuru için

  • 500 g un
  • 1 çay bardağı Ayçiçek yağı
  • 1 dere bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Buğday nişastası

İç harcı için

  • 1 takım kuzu Akciğer
  • 2 soğan
  • Ayçiçek yağı
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • 1 dere bardağı su
  • Tuz

Üzeri için

  • Ayçiçek yağı

İç harcı için, kuzu Akciğeri bol suyla yıkayıp bir tencereye alın. Üstüne su ekleyip 5 dakika pişirin. Suyu süzüp baştan su ekleyin ve yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alıp suyunu süzün ve küçük doğrayın. Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında pembeleşinceye değin soteleyin. Doğradığınız akciğerleri ek edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Suyunu ek edin ve suyunu çekinceye değin pişirin. Hamuru için, unu geniş bir vahşi alın. Ayçiçek yağı, süt, kabartma tozu ve bir tatlı kaşığı kadar tuzu ekleyin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun ve hamuru 10 eşit bezeye ayırın. Bezelerin üzerine nişasta serpin ve 50 cm çapında olan bir tepsi boyutunda açın. Yufkalardan bir tanesini tepsiye yayınlama. Üzerine Ayçiçek yağı sürüp diğer yufkayı üstüne yerleştirin. Üzerine bir miktar iç harcından ekleyin. Bütün malzeme bitinceye dek benzer işlemi tekrarlayın. Böreği baklava dilimi şeklinde kesip üzerine Ayçiçek yağı sürün. Evvelden ısıtılmış 190 derece fırında altı üstü kızarıncaya dek pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.


sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bal kabaklı börek

Sebzeli piliç sarma

Hassa böreği