Pazılı tava böreği


  • Yarım su bardağı süt 
  • Yarım akarsu bardağı doğal maden suyu 
  • 1 yemek yemek kaşığı yoğurt 
  • 1 yumurta 
  • 2 yemek yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • 3 yufka 

İç harcı için

  • 1 soğan 
  • 2 yemek yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 500 g pazı 
  • 100 g rendelenmiş lor peyniri 
  • 100 g rendelenmiş beyaz peynir 
  • 50 g rendelenmiş dil peyniri 
  • 1 tutam rendelenmiş muskat
  • Süt, maden suyu, yoğurt, yumurta, zeytinyağı, tuz ve karabiberi geniş bir kasede çırpın. İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Iri doğradığınız pazı ilave edip pazı yaprakları sönene değin soteleyin. Rendelenmiş peynirler ve muskatı ek edip ocaktan alın. 
  • İç harcı için zorunlu olan bütün malzemeyi geniş bir kasede karıştırın. Döküm bir tavada bir yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. Tavanın tabanına yanlarından sarkacak şekilde bir kat yufka serin. 
  • Maden sulu karışımdan bir fırça yardımıyla yufkanın üstüne sürün. Kalan yufkalardan bir tanesini ortadan ikiye kesip kenarlardan sarkmayacak şekilde tavaya alın. Üzerine yeniden maden sulu karışımdan sürün. Pazılı harcın tamamını yufkaların üzerine yayıp üzerini kalan yarım yufka ile kapatın ve tekrar maden sulu harçtan sürün. Kalan yufkayı da üzerine kapatın ve kalan maden sulu harcı sürün. Böreğin her iki tarafını da kızartıp sıcak servis yapın.
sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bal kabaklı börek

Sebzeli piliç sarma

Hassa böreği