Tavuklu rulo börek
- 3 yufka1 tavuk göğüs eti (kemiksiz)1 su bardağı çekilmiş ceviz içi1 nehir kaşığı tarçın1 yumurta sarısı1 çorba kaşığı sıvıyağTuz
Tavuk etini kaynar suda haşlayıp tuzunu ekleyin. Eti kevgirle bir tabağa alıp suyunu başka bir kaba süzün. Tavuk etini tel tel ayırın.
Yufkaları önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına tek tek kıtırlaştırıp çıkarın. Gerisinde sıcak tavuk suyuna batırıp dikkatlice çıkartın ve yufkaları temiz bir tülbentin üzerine yayınlama.
Tavuk etlerini, tarçın ve tuzlu ekleyip bir kapta karıştırın. 3 yufkayı tekrar tekrar yerleştirip tavuklu karışımı üzerine yayınlama. Rulo yapıp alüminyum folyo ile paket şeklinde sarın. Buzdolabında 1 gece bekletin.
Ruloyu dolaptan alıp folyoyu çıkarın ve 3 cm kalınlığında dilimleyin. Dilimleri, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı ve sıvıyağı bir kapta karıştırıp fırça ile böreklerin üstüne sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri pembeleşene değin pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder