ISPANAKLI SARMAL BÖREK


Malzemeler

  • 500 gr milföy hamuru (dikdörtgen)
  • 700 gr ıspanak
  • 100 gr ricotta peyniri
  • 1 yemek yemek kaşığı parmesan peyniri
  • 1.5 yemek yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek yemek kaşığı süt
  • Haşhaş tohumu

Ispanakları yıkayın ve kaynayan suya atıp 5-6 dakika pişirin. Sudan çıkartıp ayrıntılarıyla suyunu sıkarak soğumaya bırakın. Ricotta, parmesan peyniri, tuzlu, pul biber, karabiber, yumurta ve galeta ununu ekleyip tamamen karıştırın. Dikdörtgen milföy hamurlarını boyuna ortadan ikiye kesip iç harcı paylaştırın. Uzun şeritler halinde sarın. Kat yerleri altta kalacak şekilde yağlı kağıt serili tepsiye helezoni şekilde yerleştirin. Yumurta sarısı ve sütü çırparak böreğin üzerine sürün. Haşhaş tohumu serpiştirin ve 200 derece fırında 25-30 dakika kızarıncaya değin pişirin. Servis yapın.

sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bal kabaklı börek

Sebzeli piliç sarma

Hassa böreği