Patlıcanlı pratik börek


  • 20 kare milföy
  • 2 yufka
  • 1 maden suyu
  • Yarım akarsu bardağı zeytinyağı
  • 2 yumurta

İç harcı için

  • Yarım akarsu bardağı zeytinyağı
  • 2 soğan
  • 2 çarliston biber
  • 1 domates
  • 3-4 patlıcan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 4-5 dal maydanoz

İç harcı için zeytinyağının yarısını bir geniş tavaya alıp ısıtın. Üzerine ince doğradığınız soğan ve çarliston biberleri ekleyip soteleyin. Küp doğradığınız domatesi ek edip sotelemeye devam edin. Öbür bir tavada kalan zeytinyağını ısıtın. Minik küp biçiminde doğradığınız patlıcanları ekleyip kavurun. Salça ve tuzu ilave edip bir kaç dakika daha kavurup ocaktan alın. İki karışımı ılındığında birleştirip üzerine ince kıydığınız maydanozu ilave edin. 10 kare milföyü yağlı kağıt serili fırın tepsisine serin. Üzerine bir yufkayı kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirin. Hazırladığınız harcı yufkaya yayınlama. Sarkan yufka kenarlarını harcın üzerine kapatıp kalan milföy ve yufkayı üstüne dizdikten sonra dilimleyin. Maden suyu, zeytinyağı ve yumurtaları bambaşka bir kapta bir çatal yardımıyla çırparak böreğin üzerine gezdirin. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyerek servis yapın.

sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bal kabaklı börek

Sebzeli piliç sarma

Hassa böreği