Bal kabaklı börek
Hamuru için
- 3.5 su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 akarsu bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 akarsu bardağı zeytinyağı
Açtırmak için
- Nişasta
İç harcı için
- 900-950 g bal kabağı
- 1.5 su bardağı toz şeker
- Bir nehir bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Üzeri için
- Tahin
- Hamuru için; unu geniş bir yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Kalan malzemeyi ekleyip kulak memesi kıvamında yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle kapatıp 30 dakika dinlendirin.
- İç harcı için; bal kabağını iri doğrayıp hafif haşlayın. Blenderdan geçirerek püre haline getirin. Bir kaseye alarak toz şeker ve ceviz içini ekleyip karıştırın. Dinlenen hamuru ufak bezelere ayırıp nişasta ile ince açın. Açtığınız hamurun kenarına hazırladığınız harçtan yayın ve rulo sarın. Rulonun bir ucundan tutup derinlemesine sararak gül şekli verin. Diğer bezelere de aynı işlemi tekrarlayın. Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili bir fırın kabına yerleştirin.
- Böreklerin üzerine su sürüp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin. Üzerine tahin gezdirerek sıcak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder