SU BÖREĞİ
Malzemeler
- 7 kahve fincanı un
- 3 yumurta
- 1 kahve fincanı su
- 250 gr eritilmiş margarin
- 1 kahve fincanı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için
- 200 gr beyaz peynir
- 4~5 dal maydanoz
Unu derin bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Tuz, su ve yumurtaları ek edip sürükleyici bir hamur elde edinceye değin yoğurun. Hamuru 10 eşit parçaya ayırın. Her birini yuvarlayıp beze haline getirin. Bezeleri nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. 9 bezeyi unlanmış zeminde üzerlerine nişasta serperek tepsi büyüklüğünde açın. Bir bezeyi tepsiden daha büyük açıp yağlanmış tepsiye yayınlama. Tencereye su doldurup tuzlu ekleyerek kaynatın. Yufkaları 1 dakika haşlayıp kevgirle alın, soğuk suya batırıp çıkarın ve süzün. 4 yufkayı aralarına margarin sürerek tepsideki yufkanın üstüne yayın. Maydanozu ince kıyıp peynirle karıştırın. Hamurun üzerine serpin. Kalan 5 yufkayı da aralarına yağ sürerek tepsiye yayınlama. 2-3 kaşık margarin gezdirip 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyip ılık servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder