PUF BÖREĞİ


Hamur için

  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tutam tuz
  • Kızartmak için sıvıyağ

Peynirli harç için

  • 200 gr beyazpeynir
  • 5 dal maydanoz


Peynirli harç için, maydanozu temizleyip kıyın. Beyazpeyniri rendeleyin. Peynir ve maydanozu bir kapta harmanlayın.
 
Hamur yoğurma kabına unu eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurta, yoğurt, su ve tuzu ekleyip karıştırın. Pürüzsüz  bir hamur yoğurun. Hamuru eşdeğer bezelere ayırın. Üzerini bir bezle örtüp 25 dakika bekletin. Bezeleri merdane ile tabak büyüklüğünde açın. Hamurları tekrar tekrar yerleştirip hazır yufka inceliğinde açın.

Açtığınız yufkayı küçük dairesel bir kalıpla belirlenmiş ve orta kısımlarına peynirli harcı paylaştırın. ‹kiye katlayıp kenarlarını parmaklarınızla bastırarak yapıştırın. Kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alarak artı yağını süzün. Sıcak veya ılık servis yapın.

 Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.

sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bal kabaklı börek

Sebzeli piliç sarma

Hassa böreği