BEYAZ PEYNİRLİ BÖREK
Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 nehir bardağı süt
- 1 akarsu bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
- 1 nehir kaşığı kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
- Tuz
- Nişasta
- 150 gr tereyağı
İç harcı için
- 200 gr beyaz peynir
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- Susam
Tereyağı, nişasta ve un hariç öteki malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Unu gitgide ek edip elinize yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edinceye değin yoğurun. Gerekirse süt ve un ilavesi yaparak yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Hamurun üzerine un serpip 30 dakika dinlendirin. Hamurdan 10 beze hazırlayın. Her bezenin üstüne nişasta serpip pasta tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız 2 bezenin arasına erittiğiniz tereyağı sürüp tekrar tekrar yerleştirin. Açabildiğiniz dek inceltin. Bütün kenarlarını ortaya alıp kare şekli elde edin. Dörde bölün. Mini karelerin kenarlarına peynirli harçtan paylaştırıp üçgen şeklinde kapatın. Yağladığınız ya da yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında kızarıncaya dek pişirin. Servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder