NOHUTLU BÖREK
Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım nehir bardağı ayçiçeği yağı
İç harcı için
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 soğan
- 2 yemek yemek kaşığı zeytinyağı
- 100 gr beyaz peynir
- Tuzlu
- Karabiber
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- Susam
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Tuzlu ve karabiberi ilave edin. Haşlanmış nohutların kabuklarını soyup ezerek soğana ekleyin. Peyniri ilave edip çatalla ezerek karıştırın. Tereyağı ile ayçiçeği yağı hariç hamur için gerekli öteki malzemeleri derin bir kapta karıştırıp yoğurun. Yumuşak kıvamlı hamur için icabında su ve un ilavesi yapın. Yarım saat kadar dinlendirin. Hamuru 16 parçaya bölün. Tereyağı ile ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Hamur bezelerini unladığınız tezgahta merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Her iki hamurun arasını yağlayarak defalarca yerleştirin. 8 hamur grubu elde ederek hamurları bitmiş açın. Hazırladığınız iç harcı hamurların kenarlarına paylaştırıp rulo biçiminde sarın. sonra kendi civarda dolayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 200 derece fırında kızarıncaya değin pişirin. Servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder