BEŞAMEL SOSLU ISPANAKLI BÖREK
Malzemeler
- 700 gr ıspanak
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- 2 ekmek hamuru
Beşamel sos için
- 125 gr tereyağı
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 su bardağı süt
Kızartmak için
- Ayçiçeği yağı
Ispanakları yıkayıp kocaman doğrayın. Haşlayın ve suyunu süzüp soğumaya bırakın. Tereyağını tencerede eritip un ekleyin ve sararıncaya dek kavurun. azar azar sütü ek edin ve karıştırarak orta ateşte koyulaşıncaya pişirin. Tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın. Ilınmaya bırakın. Haşlanmış ıspanağı ekleyip karıştırın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp unlanmış tezgahta merdane ile hafif açın. İçine yemek yemek kaşığı ile beşamelli ıspanak ekleyin ve yarım ay biçiminde kapatın. Hazırladığınız hamurları kavgalı yağda altın sarısı rengini alıncaya değin kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak artı yağını süzdürdükten sonradan servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder