LİMONLU BİBERİYELİ KURABİYE


  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3 yemek yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı
  • 3 su bardağı un
  • 2.5 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze biberiye
  • Bir tutam tuzlu

Geniş bir kasede tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye dek bir mikser yardımıyla çırpın. Limon suyu, limon kabuğu rendesi, vanilya esansı ve unu ek edip karıştırın. Taze biberiye ve tuzu ekleyin. Hamurun üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru yağlı kağıt aralarında açıp kurabiye kalıbıyla muhakkak. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede hafif kızarana dek takriben 10-12 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Bu nefis kurabiyeyi bir kere denediğinizde bir daha vazgeçemeyeceksiniz.


sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bal kabaklı börek

Sebzeli piliç sarma

Hassa böreği