HAVUÇLU VE ISPANAKLI BÖREK
- 3 yufka
- 2 havuç
- 250 gr ıspanak
- 1 akarsu bardağı minik doğranmış sucuk
- 200 gr beyaz peynir
- 1 yumurta
- 1 yemek yemek kaşığı yoğurt
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kimyon
- Tuz
Yağlanmış tepsiye bir yufkayı yayınlama. Bir kapta yumurta, yoğurt ve zeytinyağını çırpıp yufkanın üstüne sürün. Havuçları rendeleyip yufkanın üstüne serpin. İkinci yufkayı üzerine kapatın. Bitmiş yoğurtlu harçtan sürün. Minik doğranmış ıspanakları kimyon ve tuzla karıştırıp üzerine serpiştirin. Sucukları ilave edin. Peyniri çatalla ezip üstüne serpiştirin. Son yufkayı üzerine kapatıp kalan yoğurtlu harcı sürün. 180 dereceye ayarlanmış fırında altı ve üstü kızarıncaya dek pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder