ISPANAKLI BURMA BÖREK
Malzemeler
- 500 gr hazır baklava yufkası
- 100 gr tereyağı
Ispanaklı iç harç için
- 1 kg ıspanak
- 3 büyük yükseklik soğan
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 60 gr tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Ispanakları temizleyip bol suyla yıkayın. Süzgece alıp suyunu tamamen süzün. Tencereye alıp bir arz su ekleyin ve 4-5 dakika haşlayın. Suyunu süzdükten sonra bıçakla kıyın. 60 gr tereyağını tavada eritin. Çam fıstıklarını ekleyip hafifçe kavurun. Soğanları kıyıp ilave edin. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Karabiber, tuz ve kıyılmış ıspanakları ekleyip kısık ateşte 10 dakika daha kavurma işlemine devam edin. 100 gr tereyağını tavada eritin. Baklava yufkalarından bir tanesini tezgaha yayın. Üstüne fırçayla eritilmiş tereyağı sürün. Yufkanın üstteki tarafına bir parmak kalınlığında olacak şekilde ıspanaklı harçtan yayın. Yufkanın ucunu ıspanaklı harcın üzerine kapatın. Rulo şeklinde sardıktan sonra yeniden kendi etrafından sarıp tepsinin ortasına yerleştirin. Öteki yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsinin ortasında yer alan börek hamurunun çevresine sararak tepsiyi doldurun. Üstüne eritilmiş tereyağını fırçayla sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur
Yorumlar
Yorum Gönder