Sucuklu örgü börek


Hamuru için

  • 20 g yaş maya
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı Ayçiçek yağı

İç harcı için

  • Sucuk

Üzeri için

  • Yumurta sarısı

Yaş mayayı geniş bir yoğurma kabına alın. Ilık suyu ekleyip mayayı eritin. Yumurta, toz şeker, bir tatlı kaşığı dek tuzlu ılık süt ve Ayçiçek yağını ekleyip karıştırın. Unu kademeli olarak ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru 12 eşdeğer bezeye ayırıp pasta tabağı büyüklüğünde açın. Iki Taraflı iki kenarına iki parmak aralıklarla verev kesikler yapın. Indirilmiş kısımları karşılıklı olarak birbirinin üstüne katlayıp örgü şekli verin. Oluşan ceplere sucuk dilimlerini yerleştirin. Üstüne yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana değin pişirin. Sıcak servis yapın.


sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bal kabaklı börek

Sebzeli piliç sarma

Hassa böreği