ÇARŞAF BÖREĞİ
Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1~2 yemek yemek kaşığı gündöndü yağı
- 10 gr yaş maya
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 nehir kaşığı toz şeker
- 3.5 ~ 4 su bardağı un
- 400 gr beyaz peynir
Yağlamak için
- 50 gr eritilmiş tereyağı
- 1 dere bardağı günebakan yağı
Üzeri için
- Kalan yağ
- 1 yumurta sarısı
Mayayı küçük bir kapta toz şeker ve yarım bardak ılık su ile eritin. Süt, günebakan yağı ve tuzu ilave edip, gitgide un ekleyerek yoğurun. Hamur toparlanınca unlanmış tezgaha alıp 5-10 dakika ayrıntılarıyla yoğurun. 8 bezeye ayırın. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp kenara alın ve üzerini tereyağı ve günebakan yağı karışımıyla bol miktarda yağlayıp, üst üste yerleştirin. 8 yufkalık grubu tamamen tutup zıt çevirin. Bu Nedenle en üste gelen, ilk koyduğumuz yufkayı alıp, masanın ortasına koyun. Parmaklarınızla, yumuşak hareketlerle inceltin. Incecik açılan yufkanın uç kısmından azıcık içe katlayıp, ufalanmış peynir yerleştirin. Rulo şeklinde sarın ve ortadan başlayarak tepsiye yerleştirin. 30 dakika mayalanması için bekletin. Yağ karışımından büyüyen 2-3 yemek kaşığı yağa 1 yumurta sarısı ilave edin. Fırçayla böreğin üstüne sürün. Öncede ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder