ÇARDAK BÖREĞİ
- 750 gr minik doğranmış kuzu eti
- 3 yufka
- 3 soğan
- 2 sivri biber
- Yarım demet maydanoz
- Gündöndü yağı
- 1 su bardağı yoğurt
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- 2 yemek yemek kaşığı tereyağı
İki yemek yemek kaşığı ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Etleri ilave edip soteleyin. Etler suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Soğanları yarım ay biçiminde doğrayın. Biberleri minik doğrayın. Etler yumuşayınca soğanlarla biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. En Ince Ayrıntısına Kadar pişince baharat ve tuzu ek edip ocaktan alın. İnce kıydığınız maydanozları ekleyip karıştırın. Yufkaları 8 eşit üçgene bölün. Yufkaların geniş kenarlarına hazırladığınız harçtan paylaştırıp sigara böreği sarar gibi sarın. Kutup kısımlarını hafif ıslatarak kapatın. Günebakan yağını tavada ısıtın. Börekleri bu yağda kızartıp servis tabağına alın. Üzerine yoğurt gezdirin. Tereyağını tavada eritip kırmızı pul biber ek ederek, yoğurdun üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder