Kıymalı burma börek


  • 5 hazırlanmış yufka 125 gr tereyağı 300 gr orta yağlı kıyma 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 2 çorba kaşığı kuşüzümü 1 soğan Tuzlu
  • karabiber
  • toz kırmızıbiberYufka aralarına sürmek için:2 çorba kaşığı yoğurt 1 yumurtanın sarısı 2 çorba kaşığı mısırözü yağı

Kuşüzümlerini yumuşamaları için ılık suda 15 dakika bekletin. Soğanı temizleyip kıyın. Tereyağının yarısını tavada eritin. Kıyılmış soğan, kıyma ve dolmalık fıstıkları ekleyip kavurun. Ocaktan alın. Kuşüzümlerini ekleyip tatlandırın.

Kalan tereyağını eritip yoğurt ile en ince ayrıntısına kadar karıştırın. Yufkalardan birini tezgahın üstüne yayın. Üstüne yoğurtlu karışımdan sürüp ortadan ikiye belirlenmiş. Tam ortasına kıymalı karışımdan yayın. Oklavayı yufkanın geniş kısmına sararak dolayın. Elinizle büzerek oklavayı yufkadan çıkarın. Yağlanmış fırın tepsisine ortasından başlayarak spiral şeklinde yerleştirin. Araç Gereç bitene kadar yufkaları aynı şekilde hazırlayın.

Yufkaların üzerine yumurta sarısı sürün. Mısırözü yağını gezdirerek dökün. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya dek pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.

Sağlık Durumu olsun. sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bal kabaklı börek

Sebzeli piliç sarma

Hassa böreği