FİNCAN BÖREĞİ


Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 dere bardağı ılık su
  • 1 yumurta
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

Harç için

  • 500 gr pazı
  • 1 soğan
  • 30 gr tereyağı
  • 1 akarsu bardağı ufalanmış beyaz peynir
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • 3 su bardağı ayçiçeği yağı

Tat sofralarınız için olağanüstü yemek yemek tarifleri sunuyor. Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Tuzlu ve ılık suyu derece derece ilave edip yoğurun. Yumurtayı ekleyip pürüzsüz bir hamur hazırlayın. Hamuru 4 eşdeğer bezeye ayırın. Bezelerin üzerini bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Pazıları temizleyip yapraklarını kıyın. Soğanı temizleyip ince doğrayın. Tereyağını bir tavada eritin. Soğanı ekleyip soteleyin. Pazıyı ek edip karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Hafif ılınınca peyniri ilave edip harmanlayın. Hamur bezelerini un serpilmiş zemine alıp merdane yardımı ile yufka büyüklüğünde açın. Pazılı harcı açtığınız hamurun üzerine kesin aralıklarla öbek öbek yerleştirin. Öteki açtığınız hamuru üzerine kapatın. Harcın bulunduğu yerleri fincan ağzı ile kesip kenarlarını adamakıllı bastırarak yapıştırın. Gündöndü yağını tavada ısıtın. Börekleri kavgalı yağda 3-4 dakika kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını çektirin. Servis yapın.

sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bal kabaklı börek

Sebzeli piliç sarma

Hassa böreği