KAKULELİ VE ZENCEFİLLİ KURABİYE


  • Yarım su bardağı Hindistan cevizi yağı
  • 100 g hurma
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı
  • 1.5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • Yarım nehir kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 nehir kaşığı tarçın
  • 1 akarsu kaşığı kakule
  • Hindistan cevizi yağı ve küp doğradığınız hurmayı pürüzsüz kıvamlı bir harç elde edinceye kadar rondodan geçirin. Yumurta, pekmez ve vanilya esansını ek edip tüm araç gereç tamamen karışıncaya değin her tarafta rondodan geçirin.
  • Un, Hindistan cevizi, tuz, toz zencefil, tarçın ve kakuleyi ek edip bütün araç gereç tamamen özdeşleşinceye kadar bir spatula yardımıyla karıştırın. Harçtan bir yemek yemek kaşığı dek alıp yuvarlayın ve elinizle bastırarak yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Soğuyuncaya değin fırında bekletin. Kurabiyeleriniz soğuyup sertleştikten sonradan servis yapın.
sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bal kabaklı börek

Sebzeli piliç sarma

Hassa böreği