Uluborlu böreği


Hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

İç harcı için

  • 3 soğan
  • 300 g haşlanmış kuşbaşı kuzu eti
  • Yarım dere bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 50 g tereyağı

Un, su ve tuzu geniş bir vahşi alın. Pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye dek yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler kopartın. Her bir bezeyi unlanmış tezgah üzerine alarak bir merdane yardımıyla ince açın. İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanı geniş bir kaseye alın. Haşlanmış kuşbaşı kuzu eti, tuzlu ve karabiberi ilave edip karıştırın. Açtığınız hamurların ortasına kuşbaşı etli harçtan yayınlama. Kenarlarını derinlemesine kıvırıp kare şekli verin. Börekleri yapışmaz yüzeyli bir tavada pişirin. Üzerlerine tereyağı sürüp sıcak servis yapın.


sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bal kabaklı börek

Sebzeli piliç sarma

Hassa böreği