PEYNİRLİ ZENCEFİLLİ KURABİYE


Malzemeler

  • 75 g bütün buğday unu
  • 1 yemek yemek kaşığı kakao
  • 2 yumurta
  • 75 g toz şeker

İç harcı için

  • 115 g süzme peynir
  • 40 g zencefil marmeladı

Zencefil marmeladı için

  • 400 g taze zencefil
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 limon

Un ve kakaoyu bir yoğurma kabına eleyin. Öbür bir kasede yumurta ve toz şekeri şeker iyice eriyene dek çırpın ve unlu karışıma ilave edin. Tüm malzeme tamamen özdeşleşinceye kadar bir spatula yardımıyla karıştırın ve harcı bir sıkma torbasına doldurun. Harcı yağlı kağıt serili fırın tepsisine 4 cm çapında 24 yuvarlak elde edecek şekilde kesik kesik olarak sıkın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 12 dakika pişirin. Pişen kurabiyelerinizi soğuması için 15 dakika kadar bekletin. Zencefil marmeladı için taze zencefillerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Bir tencereye alıp üzerine su ekleyin ve kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısıp 20 dakika daha pişirin. Zencefiller yumuşamaya başlayınca şekerini ek edin ve koyulaşıncaya değin pişirmeye devam edin. Limon suyunu ilave ederek 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. İç harcı için süzme peynir ve zencefil marmeladını bir kaseye alın. Bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye değin çırpın ve soğuması için buzdolabına alın. Soğuyan peynirli harcı bir sıkma torbasına doldurun. Ilınan kurabiyelerin 12 adetinin arasına peynirli harçtan sıkın. 12 parçayla üzerlerini kapatıp servis yapın. 


sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bal kabaklı börek

Sebzeli piliç sarma

Hassa böreği