KAŞAR PEYNİRLİ PRATİK TAVA BÖREĞİ


Malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 3 yufka
  • 2.5 su bardağı süt

İç harcı için

  • 300 gr kaşar peyniri
  • 1 demet dereotu
  • 4~5 dal taze soğan
  • 100 gr sucuk

Margarini ufak parçalara kesip yarısını yapışmaz yüzeyli tavaya serpin. Kaşar peynirini rendeleyin. Dereotu ve taze soğanları temizleyip kıyın ve peynirle harmanlayın. Küçük doğradığınız sucukları ilave edin. Yufkaları küçük parçalara bölün. Üçte birini 1 bardak soğuk süte batırıp çıkarın ve tavanın dibine yayınlama. Üstüne peynirli karışımın yarısını serpiştirin. Kalan yufka parçalarını süte batırıp çıkarın ve peynirli karışımla değişimli olarak tekrar tekrar yerleştirin. Kalan margarini yufkanın üstüne serpiştirin. Kısık ateşe alıp arada bir spatula ile kenarlarından kaldırarak altı kızarıncaya kadar 7-8 dakika pişirin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 8-10 dakika daha pişirin. Diğer tarafını çevirip 7-8 dakika kızarıncaya dek pişirdikten sonradan kapağını kapatın. 8-10 dakika daha pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.

 

sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bal kabaklı börek

Sebzeli piliç sarma

Hassa böreği