ELMALI BOHÇA KURABİYE
Malzemeler
- 500 gr un
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 akarsu bardağı pudra şeker
- 250 gr tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
İç harcı için
- 2~3 rendelenmiş elma
- 3 yemek yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı ceviz içi
Üzeri için
- Pudra şeker
Unu derin bir barbar eleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp yoğurt, tereyağı, pudra şeker, kabartma tozu ve vanilyayı ek edip ele yapışmayan bir hamur elde edin. Diğer yanda rendelenmiş elmaları şeker ile birlikte pişirin. Tarçın ilave edip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Ceviz ilave edin. Hamuru merdane yardımı ile açın. 5 cm büyüklüğündekareler kesin. Ortasına elmalı harçtan paylaştırıp uçları ortada birleştirilerek bohça şekli verin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan daha sonra üstüne pudra şeker serpip servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder