ELMALI VE VİŞNELİ MİNİ ÇÖREK


Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 75 gr tereyağı
  • ¾ su bardağı süt
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

Ara dolgusu için

  • 1 elma
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 100 gr vişne
  • 3 yemek yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Üzeri için

  • 1 yumurta akı
  • 1 nehir bardağı toz şeker

Hamur için gerekli malzemeleri derin bir vahşi alıp adamakıllı yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Elmanın kabuklarını soyduktan sonra tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Üzerine vişne ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Hamuru tezgaha alın. İstediğiniz ölçülerde yuvarlaklar belirli. Üstüne yumurta akı sürün. Harçtan 1 yemek yemek kaşığı ek edip yarım ay biçiminde kapatın. Üzerine bıçakla küçük kesikler yapın. Her Yerde yumurta akı sürüp toz şeker serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Servis yapın.

 

sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bal kabaklı börek

Sebzeli piliç sarma

Hassa böreği