KİLİCE (HAYAT ÇÖREĞİ)


Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı yaş maya
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 dere kaşığı tarçın
  • 1 dere kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı rezene
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Alabildiği değin un

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek yemek kaşığı gündöndü yağı
  • Rezene
  • Toz tarçın

Ilık suya mayayı ekleyip karıştırın. Maya üzerinde kabarcıklar oluşmaya başladığında un hariç öteki malzemelerle birlikte hamur yoğurma kabına alın. Yumuşak bir hamur elde edinceye dek un ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bezle kapatıp 1 saat sıcak bir ortamda bekletin. Hamuru 1 cm kalınlığında açın. Dikdörtgen şekilde kesin. Fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı ve gündöndü yağı karışımını sürün. Rezene ve tarçın serpin. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bal kabaklı börek

Sebzeli piliç sarma

Hassa böreği