FINDIK KREMALI BAŞPARMAK KURABİYE
Malzemeler
- 115 g tereyağı
- 115 g esmer toz şeker
- 1 yumurta
- 150 g bütün buğday unu
- 25 g kakao
- 1 dere kaşığı karbonat
- 1 su bardağı yulaf ezmesi
Üzeri için
- 6 yemek kaşığı sürülebilir fındık ezmesi
Tereyağı ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta, un, kakao, karbonat ve yulaf ezmesini ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kesik kesik olarak dizin. Her kurabiyenin ortasına una batırdığınız başparmağınız ile bastırarak çukurlaştırın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Ilınan kurabiyelerin ortasına sürülebilir fındık ezmesi ilave edip servis yapın.
sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur
Yorumlar
Yorum Gönder