ÇULLAMA
- 2 yufka
- 1 tavuk göğüs eti
- 2 tavuk budu
- 1 soğan
- 3 su bardağı baldo pirinç
- 1 nehir kaşığı karabiber
- 1 nehir kaşığı tarçın
- Yarım dere bardağı zeytinyağı
- 1 yemek yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kavrulmuş çam fıstığı
- 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
- Tuzlu
Tavuk etlerini yumuşayıncaya dek haşlayın. Soğuyunca derilerini ve kemiklerini ayıklayıp etleri ince uzun parçalar haline getirin. Süzdüğünüz tavuk suyundan bir kadeh ayırın. Pirinci bol suda yıkayıp süzün. İnce doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Pirinci ekleyip sürekli karıştırarak kavurun. Tuzlu, karabiber, tarçın, çam fıstığı ve kuş üzümünü ek edip 2 su bardağı suyu ekleyin. Kapağını kapatıp pişirin. 25-30 cm ’lik fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Yufkanın birini büzüştürerek yerleştirin. Pilavın yarısını üzerine yayın. Tavuk parçacıklarını pilavın üzerini kapatacak şekilde yerleştirin. Kalan pilavı ilave edip üzerini düzleştirin. Öteki yufkayı da büzüştürüp pilavın üzerine alın. Kalan tereyağını eritip yufkanın üzerine sürün. 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ayırdığınız tavuk suyunu eşdeğer şekilde çullamanın üstüne dökün. Tekrar fırına verip 5 dakika daha pişirin ve sıcak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder