Elmalı talaş böreği
- 3 elma8 kare milföy hamuru1 tatlı kaşığı tarçın1 kahve fincanı çekilmiş ceviz içi3-4 çorba kaşığı tozşeker1 yumurta sarısı
Elmaları soyun. Dörde kesip çekirdekli kısımlarını çıkarın. Elmaları ince uzun dilimler halinde doğrayıp bir tavaya alın. Üzerine tozşeker serpip kısık ateşte ara sıra karıştırarak hafif yumuşayana dek pişirin. Tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın. Tavayı ocaktan alın. Milföyleri merdane ile açarak biraz büyütün. Ortalarına elmalı karışımı paylaştırıp 4 hamurun 4 köşesini besbelli birleştirin. Öteki 4 hamurun 4 köşesini bohça gibi uçları üst üste gelecek şekilde kapatın.
Yağlanmış fırın tepsisine bohça biçiminde kapatılmış 4 hamuru, birleşme yeri altta kalacak şekilde dizin. Uçları üstte birleştirilmiş olan diğer dördünü ise uçları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Üzerlerine fırça ile çırpılmış yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder