Zarf böreği


Malzemeler

  • 5 yufka

İç harcı için

  • 300 g kuşbaşı dana eti
  • 2 salçalık kırmızı biber
  • 2 dolmalık sarı biber
  • 2 dolmalık yeşil biber
  • 1 orta doruk soğan
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • Yumurta sarısı

Kuşbaşı dana etlerini bir tencereye alın. 10-15 dakika kadar haşlayın. İç harcı için, küp doğradığınız soğanı Ayçiçek yağında pembeleşinceye değin soteleyin. Küp doğradığınız biberleri ilave edip sotelemeye devam edin. Suyunu süzdüğünüz etleri ekleyin. Süt, yumurta, tuzlu ve karabiberi bir kasede karıştırın. Yufkayı ikiye kesin ve kestiğiniz parçayı ikiye katlayın. Arasına ve üzerine hazırladığınız sütlü karışımdan sürün. İç harcından ilave edip yufkayı zarf biçiminde katlayın. Üstüne yumurta sarısı sürerek yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisine dizin. Kalan bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayın. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.


sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bal kabaklı börek

Sebzeli piliç sarma

Hassa böreği