Biberiyeli börek


Malzemeler

  • 2 ekmek hamuru

İç harcı için

  • 100 g kaşar peyniri
  • 100 g Erzincan tulum peyniri
  • 2 dal biberiye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için

  • Deniz tuzu
  • Biberiye

Ekmek hamurlarından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp unlanmış tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla 12 cm çapında açın. İç harcı için peynirleri bir kasede harmanlayın. İnce kıydığınız biberiyeyi ek edip karıştırın. Harcı hamurların yarısına gelecek şekilde paylaştırın. Hamuru ikiye katlayıp yarım ay şekli verin ve kenarlarını kıvırın. Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine bir fırça yardımı ile zeytinyağı sürün. Deniz tuzu ve biberiye serpip evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri hafif kızarıncaya dek yaklaşık 25 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bal kabaklı börek

Sebzeli piliç sarma

Hassa böreği