PIRASALI BÖREK
Hamur için
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
- 1 su bardağı su
Harç için
- 750 gr pırasa
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 100 gr kavurma
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için
- Çörek otu
Lezzet yemek tarifleri listenize bu harikulade hamurişlerini eklemeyi unutmayın. Pırasaları ince doğrayın. Salçayı zeytinyağında kavurun. Pırasaları ekleyip soteleyin. Tuz, karabiber ve kavurmayı ekleyip soğumaya bırakın. Un, tuz, sıvıyağ ve suyu bir kapta karıştırın. Icabında su veya un ilavesi yaparak yoğurun. Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile açın. Üstüne fırça ile sıvıyağ sürün ve 3 dakika bekletin. Hamuru azıcık daha genişletin. Pırasa harcını hamurun üzerine yayıp rulo biçiminde sarın. Hamuru kendi etrafında dolayarak yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üstüne hafifçe bastırın. Çırpılmış yumurta sürüp, çörek otu serpiştirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya değin pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder