TAVUK ETLİ RULO BÖREK


  • 4 yufka
  • 1 tavuk göğüs eti
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 125 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • Susam

Tavuk etini haşlayın. Haşlama suyundan 2 su bardağı ayırın. Tavuk etlerini tel tel ayırın. Ceviz içi ile karıştırıp tuzlu ve karabiberle tatlandırın. Yufkalardan birini tepsiye yayın. Kenarlarını derinlemesine katlayın. Erittiğiniz tereyağını üstüne gezdirin. Tavuklu harcın dörtte birini üzerine yayınlama. Diğer yufkaları üst üste yerleştirerek benzer işlemi tekrarlayın. En son yufkanın üzerini kalan yağ ile yağlayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya değin pişirin. Tepsiyi fırından çıkarıp üstüne ayırdığınız 2 su bardağı tavuk suyunu gezdirin. Rulo biçiminde sarıp üzerine yumurta sarısı sürün. Susam serpip, evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Yarım saat dinlendirdikten daha sonra dilimleyerek servis yapın.

sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bal kabaklı börek

Sebzeli piliç sarma

Hassa böreği