ŞEKERLİ BÖREK
Malzemeler
- 200 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
- 1 dere bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı günebakan yağı
- 2 yumurta
- 5 yemek kaşığı pudra şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3~3.5 su bardağı un
Üzeri için
- Pudra şeker
Yumurta, yoğurt ve ayçiçeği yağını geniş bir vahşi alıp karıştırın. Un, 2 yemek kaşığı pudra şeker, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Gerekirse un ek edin. Hamurun ¼ ’ünü ayırıp kalanını minik bezelere ayırın. Üzerini örterek 30 dakika dinlendirin. Minik bezeleri merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde ince açıp, aralarına yağ sürerek üst üste dizin. Bunu tek seferde tepsi büyüklüğünde açıp, üzerine yağ sürün ve rulo şeklinde sımsıkı sarın. Dört eşit parçaya kesip buzdolabında 1 saat bekletin. Her bir ruloyu tepsi büyüklüğünde açın ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerine yağ sürüp pudra şeker serpiştirin. Öteki 3 ruloyu da benzer şekilde hazırlayın. Ayırdığınız parçayı ince açıp en üste yerleştirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya dek pişirin. Fırından çıkartıp birazcık ılınmasını bekledikten sonra üstüne çokça pudra şeker serpiştirin. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder