Enginarlı börek
Malzemeler
- 150 g un
- 1 yumurta
- 1 yemek yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- Yarım nehir kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
İç harcı için
- 3 haşlanmış enginar
- Yarım demet dereotu
- 100 g süzme beyaz peynir
Arası için
- Eritilmiş tereyağı
Hamur için gerekli olan bütün malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alın ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 15-20 dakika dinlendirin. İç harcı için enginarları geniş bir kaseye alın. İnce kıydığınız dereotu ve süzme beyaz peyniri ilave edip bir çatal yardımıyla ezerek karıştırın. Dinlenen hamuru iki bezeye ayırın ve bezelerden bir tanesini 25 cm çapında açın. Üzerine erittiğiniz tereyağından sürüp yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın ve üzerine enginarlı iç harcından yayınlama. Diğer bezeyi de aynı şekilde açıp harcın üzerine kapatın. Kısık ateşte ara ara çevirerek pişirin. Sıcak servis yapın.
sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur
Yorumlar
Yorum Gönder