PATATESLİ VE SOĞANLI BÖREK


Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 75 gr margarin
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Tuz

İç harcı için

  • 3~4 patates
  • 2 soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 3~4 yemek yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuzlu
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 2~3 yemek yemek kaşığı süt

Patatesleri yıkayıp haşlayın. Soğuyunca kabuklarını soyup ezerek püre haline getirin. Soğanların kabuklarını soyup ince kıyın. Ayçiçek yağını tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Tuzlu, karabiber ve pul biber ek edip karıştırın. Ezilmiş patatesi ek edip karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca maydanozu kıyıp patatese ek edin ve harmanlayın. Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını açın. 75 gr margarini eritin. Yumurta, eritilmiş margarin ve tuzu una ek edin. derece derece ılık su ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamuru 3 ’e bölüp unlanmış zeminde merdane ile açın. Açtığınız yufkaları enine ve boyuna dörde kesip üçgen parçalar elde edin. Üçgen parçaların geniş kısmına hazırladığınız patatesli iç malzemeden bir tedarik paylaştırıp iki ucundan kapatarak sigara böreği gibi sarın. Börekleri yağlanmış fırın tepsisine emrindeki yandan dizin. Üzerine sütle çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika değin pişirin. Servis yapın.

sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bal kabaklı börek

Sebzeli piliç sarma

Hassa böreği