Mini bohça börek


  • 2 yufka 

Sosu için

  • 2 yemek yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 dere bardağı zeytinyağı

İç harcı için

  • 150 g rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 yumurta akı
  • 8-10 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • İç harcı için, rendelenmiş beyaz peynir, yumurta akı eritilmiş tereyağını bir kasede karıştırın. Saplarını temizlediğiniz maydanozların dallarını ince kıyıp karışıma ilave edin. Maydanoz saplarını ise yumuşayıncaya dek sıcak suda bekletin. 
  • Sosu için, yoğurt, yumurta sarısı ve zeytinyağını öbür bir kasede çırpın. Bir yufkayı mutfak tezgahına serin ve üzerine hazırladığınız sosu bir fırça yardımıyla sürün. Öteki yufkayı üzerine serin. Yufkanın kenar kısmından başlayarak bıçak yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar muhakkak. 
  • Kestiğiniz yufkaların ortalarına hazırladığınız peynirli harcı paylaştırın. Yufkanın kenarlarından tutup ortaya doğru büzerek bohça haline getirin. Açılmamaları için, büzdüğünüz yerleri yumuşayan maydanoz saplarıyla bağlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kalan sosu böreklerin üstüne sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.
sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bal kabaklı börek

Sebzeli piliç sarma

Hassa böreği