HİNDİSTAN CEVİZLİ NAL KURABİYE
- 4 yumurta akı
- 4 nehir bardağı toz şeker
- 1 dere bardağı un
- 2.5 su bardağı hindistan cevizi
- 90 gr bitter çikolata
Özel tatlar ve neşeli sohbetlerle renklenen bir dere sofrasına kim hayır diyebilir? Yumurta aklarını bir kaseye alıp toz şeker ile birlikte çırpın. Un, vanilya ve hindistan cevizini ekleyip karıştırın. Karışımı düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serili tepsiye hamuru aralıklarla balata biçiminde sıkın. 135 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya değin pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritip soğuyan kurabiyelerin gönder kısımlarını çikolataya batırın. Çikolatalar donunca servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder