YAĞMUR BÖREĞİ
- 1 kg bütün buğday unu
- 1 tatlı kağışı tuzlu
- 200 gr tereyağı
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- Aldığı dek su
Unu bir vahşi alıp ortasını açın. Süt, su, tuz, yumurtalar ve tereyağının yarısını ilave edip karıştırın. Gerekirse su ve süt ek edebilirsiniz. Yumuşak bir hamur yoğurun. Üstüne ıslak bir kumaş örterek 2 saat dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp unladığınız tezgahta 20 cm çapında açın. Yapışmaz yüzeyli tavada her iki tarafını da hafif tereyağıyla pişirin. Kalan hamura da benzer işlemi uygulayıp ılık servis yapın.
sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur
Yorumlar
Yorum Gönder