Lahanalı börek


  • 4 yufka 

İç harcı için

  • 2 soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 200 g kıyma
  • 200 g beyaz lahana
  • 1 havuç
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber 

Sosu için

  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 akarsu bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 paket kabartma tozu
  • İç harcı için; yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıymayı ilave edip rengi dönünceye değin kavurun. İnce doğradığınız lahana ve rendelediğiniz havucu ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp 10-12 dakika dek pişirin. Ilınması için 15-20 dakika bekletin. 
  • Yufkalardan bir tanesini mutfak tezgahına serin. Üzerine iç harcından yayınlama. Kenarlarını hafifçe içe katlayarak rulo biçiminde sarın. Sardığınız rulodan 2 cm genişliğinde parçalar kesip yağlı kağıt serili bir fırın kabına dik olarak yerleştirin. Öteki yufkalar için de aynı işlemi uygulayın. 
  • Sosu için; yumurtalar, süt ve zeytinyağını bir kasede çırpın. Rendelenmiş kaşar peyniri ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Sosu hazırladığınız böreklerin üstüne gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya dek yaklaşık 2530 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. 
sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bal kabaklı börek

Sebzeli piliç sarma

Hassa böreği