Hassa böreği
Malzemeler
- 3 yufka
İç harcı için
- 2 dal dereotu
- 2 dal taze nane
- 100 g dilimlenmiş yeşil zeytin
- 100 g tulum peyniri
- 4~5 yemek yemek kaşığı ince kırılmış ceviz
- 2 yemek yemek kaşığı zeytinyağı
Yufkaların kenarları için
- 1 yumurta akı
Kızartmak için
- Ayçiçek yağı
İç harcı için ince kıydığınız dereotu, nane ve yeşil zeytini geniş bir kasede harmanlayın. Ufaladığınız tulum peyniri, ceviz ve zeytinyağını ilave edip karıştırın. Yufkaları ortadan iki emin. Üzerlerine hazırladığınız iç harcından paylaştırın ve rulo şeklinde sarın. Uçlarını yumurta akı sürerek yapıştırın. Börekleri kavgalı yağda kızartın. Yağlı kağıt üzerine alarak artı yağını çektirin. Sıcak servis yapın.
sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur
Yorumlar
Yorum Gönder