PATLICANLI BÖREK
- 2 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
- Yarım akarsu bardağı zeytinyağı
- 70 gr tereyağı
- 1 çay kaşığı tuzlu
- -İç malzeme
- Yarım kg bostan patlıcanı
- 100 gr beyazpeynir
- 100 gr cheddar peyniri
- 50 gr gravyer peyniri
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı susam
- 1 çorba kaşığı çörekotu
Lezzet yemek yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.
Un, yumurta, kabartma tozu, zeytinyağı, yoğurt, yumuşatılmış tereyağı ve tuzu bir kapta karıştırın. Pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini ıslak bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
Bostan patlıcanlarını fazla küçük doğrayıp tuz suda yarım saat bekletin. Suyunu süzün. Peynirleri rendeleyin. Zeytinyağını tavada ısıtıp patlıcanı kavurun. Ocaktan alıp ılıtın ve peynirleri ekleyip harmanlayın.
Hamuru mandalinadan ufak bezelere ayırın. Elinizde yuvarlayıp nehir tabağı büyüklüğünde açın. Patlıcanlı malzemeyi paylaştırıp kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üstüne yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpin. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder